Så säger butikerna


Jan-Axel Åkerblom, Porla Kusin i Skurup
Porla Kusin var först som Unik Butik i Skåne, och hela södra Sverige, och att jag gick med är något som jag inte ångrar det minsta. Vi butiker som är med i organisationen är fristående, privatägda och stolta. Vi satsar på det naturliga mötet med kunden och ett hållbart tänkande för kommande generationer. Vi vill ha en lokal aktiv handel och verka som motpol till alla köpcentra och kedjebutiker. Tänk om alla butiker skulle se likadana ut, det skulle ingen tycka om. Ändå är handeln sakta men säkert på väg dit. Vi som vågar stå upp och tänka annorlunda bär ett tungt ansvar men vi gör det gärna, för jag är övertygad om att det vägen till framgång. Tillsammans blir och är vi starka.

Jan-Axel Åkerblom, Porla Kusin i Skurup

Jan-Axel Åkerblom, Porla Kusin i Skurup

 

Maggan Strandberg, Du & Jag i Ockelbo
Jag har genom Unika Butiker bland annat sänkt min företagsförsäkring. Det kan ibland kännas ensamt som småföretagare och svårt att hinna med allt. Men att vara med i Unika Butiker gör att det inte känns så ensamt, vi har stöd på olika sätt från nätverket. De är väldigt framåt och drivande och har mycket bra omvärldsbevakning. Det är bra att vi små står upp tillsammans mot de stora kedjorna. Jag är jätteglad att vi gick med och se så lätt mitt bolag sparade in på företagsförsäkringen!

Maggan Strandberg, Du & Jag i Ockelbo

Maggan Strandberg, Du & Jag i Ockelbo


Anita Birkeros, Frukthörnan i Umeå

Vi måste synliggöra oss själva och idén är jättebra. Jag tror det här är framtiden. De unga gör allt genom mobilerna. Genom appen kan du se vad som finns i en stad och vad den har att erbjuda. Ska du till Umeå kan du se att här finns de här butikerna, en karta och vägbeskrivning. Det är så bra!

Den 23 mars 2015 startade fem Unika Butiker upp i Umeå. Se Anita Birkeros och de andra butiksägarna i ett inslag från VK100, Västerbottens-Kurirens TV.

Anita Birkeros, Frukthörnan

 

Annelie Stjernström, Sundsvall Chocolate House i Sundsvall
Unika Butiker samlar oss små butiker med unikt utbud. Vi hjälper varandra att växa och utvecklas så att fler får veta att vi finns. Det behövs för en levande stadskärna och handel.

Annelie Stjernström, Sundsvall Chocolate House

 

Pia Forslöf-Nilsson, Pia F Design i Hudiksvall
Unika Butiker är jättebra för oss som driver egna små och unika företag. Vi behöver synliggöras och tillsammans är det lättare. Kunderna är mycket positiva till konceptet, och vi har nog kunder med det tänket också allihopa. Ett mer hållbart sätt att konsumera varor och istället för kedjornas ”slit & släng-priser” köper man hellre hållbart, kvalitet, unikt & närproducerat, i den mån det går. Så självklart fortsätter jag mitt medlemsskap i Unika Butiker. Det ger både mig och mina kunder bra valmöjligheter och bättre samvete!

Pia Forslöf-Nilsson, Pia F Design