Beskrivning

Zimmermans skor i Gävle är en av Sveriges äldsta skoaffärer med anor från 1860-talet. Axel Mauritz Zimmerman började som läderhandlare och lade grunden till ett företag som gjort sig känt för skinnskor av hög kvalitet och med personlig utprovning. Tillsammans med sin kusin Adolf Nordgren sålde han skor i den egna butiken på Västra Nygatan.

Under de 150 år som rörelsen har funnits har mycket förändrats inom skotillverkning, handel och mode. Zimmermans har alltid legat i främsta ledet när det gäller att presentera de senaste nyheterna och saluföra de bästa kvaliteterna inom branschen. Nu arbetar vi också med andra material och lätt ortopediskt med försäljning av färdiga inlägg med mera.

Zimmermans har blivit ett begrepp inom skohandeln i Gävle. Med ett ständigt ökande förtroende från en växande kundkrets fortsätter vi sälja skor – alltid med hög kvalitet och kunden i fokus.

Bilden: Zimmermans skoaffär. Eric Sundberg förste anställd och sen även butikschef. Startade sen skoaffären Hedman & Sundberg (bild från Stadsarkivet).

Obs! Information om Zimmermans skor är inhämtad från 3:e part och kan därför vara inaktuell och/eller felaktig. Upptäcker ni felaktigheter eller om butiker inte uppfyller kriterierna för att vara en Unik Butik så meddela oss gärna.

Detaljer

  • Butik: Zimmermans skor
  • Stad/Ort: Gävle
  • Adress: Norra Rådmansgatan 8, 80311

Liknande butiker

Zanders Urverkstad
Boutique AnniQa