Beskrivning

Att forma lerklumpar som kommer från jorden, med mina egna händer, till produkter som kan användas varje dag – i flera decennier. En mer hållbar produktutveckling och ett skapande som visar sig direkt. Inte ett arbete framför datorskärmen – och den monotona formgivning som det innebär. Jag vill använda mina kunskaper och erfarenheter från industridesign och produktutveckling till att skapa ett helhetskoncept inom krukmakeriet med bas i mina största intressen – trädgård, inredning och mat. Jag vill ta fram produkter till det dukade bordet.

Koppar, skålar och tallrikar, tillsammans med växter i krukor och amplar, levande ljus i ljusstakar och textilier som kompletterar dukningen, ger värme och en naturlig känsla. Jag älskar textilier av linne och vill använda det i miljöer där vi umgås med vänner, diskuterar dagen som gått och njuter av smaksensationer. Tillsammans med sten- och lergods ger detta en härlig och avslappnande stund vid bordet – att längta till, uppleva och minnas.

Idéen om ett eget krukmakeri är född och jag har påbörjat min resa till att bli krukmakare. Välkommen till mitt krukmakeri.

Obs! Information om Hesselby Krukmakeri är inhämtad från 3:e part och kan därför vara inaktuell och/eller felaktig. Upptäcker ni felaktigheter eller om butiker inte uppfyller kriterierna för att vara en Unik Butik så meddela oss gärna.

Detaljer

  • Butik: Hesselby Krukmakeri
  • Stad/Ort: Hässelby
  • Adress: Maltesholmsvägen 1, 16215
  • När / Här / Lokalproducerat
    Minimerade förpackningar
    Återvinning, emballage etc

Liknande butiker

Konst & verk / Hanssons Vedspisar
Eurokakel