Beskrivning

Gränsfors Bruks AB har under mer än 100 år byggt upp en verksamhet kring tillverkning av handsmidda yxor och yxkunskap, med fokus på kvalitet och miljöansvar. Idag är vi 30 personer som arbetar med tillverkning och försäljning. 80 procent av produktionen exporteras till ett 30-tal länder. Erfarenheten och skickligheten hos den enskilda medarbetaren är avgörande för kvalitén och känslan i yxorna. Varje yxa signeras med smedens initialer som ett kvalitetssigill och en garanti.

Företaget ligger i byn Gränsfors i norra Hälsingland, cirka 10 km väster om E4, mellan Hudiksvall och Sundsvall. Smedjan ligger mitt i byn och du kan höra det rytmiska dunkandet när du närmar dig. Yxsmedjan är öppen vardagar mellan 09.00 – 15.00. Du är varmt välkommen att besöka oss och se hur det smids, slipas, härdas och skaftas yxor.

Förutom tillverkning och en fabriksbutik där vi säljer våra yxor samt andra hantverk och lokalproducerade produkter, finns även ett yxmuseum och under sommarhalvåret en restaurang, ett café samt hantverkskurser i bland annat smide och timring.

Obs! Information om Gränsfors Bruks Fabriksbutik är inhämtad från 3:e part och kan därför vara inaktuell och/eller felaktig. Upptäcker ni felaktigheter eller om butiker inte uppfyller kriterierna för att vara en Unik Butik så meddela oss gärna.

Detaljer

  • Butik: Gränsfors Bruks Fabriksbutik
  • Stad/Ort: Bergsjö
  • Adress: Gränsfors 381, 82070