Beskrivning

I Nordmalings kommun, mitt mellan Umeå och Örnsköldsvik, finns Den gamla butiken i Örsbäck. Det är en butik fylld av inredningsdetaljer med design från nu och form från förr –  alltså både nytt och återbrukat - mitt ute på landet, men bara 8 minuter från E4. 

Vi uppskattar den skandinaviska stilen och ser gärna svensk och nordisk design i butiken. I första hand köper vi inredningsdetaljer tillverkade i Sverige – då är det lättare att veta att sakerna tillverkats på ett schysst sätt. Vi handplockar själva vårt sortiment.

Exempel på varumärken:AEO/Porslinsfabriken i Lidköping, Maze, Design Kristina Stark, Nittsjö, Skruf, Ekelund, Sloydlab, Lindform, Rotor, KattvikDesign, Superliving, Bergs Potter, c/o Gerd, Grunne, Huså bröd, Jokkmokksbär, Muddus m fl.

Du som besöker oss är välkommen att slå dig ned i ett av våra rum och bläddra i inredningstidningar och böcker. Har du lust till en rundtur, tipsar vi gärna om andra trevliga butiker och fina fika- och lunchställen i närheten. 

Vi är en del av Formstråket, som är ett evenemang då vi och fem andra vänner och aktörer som verkar inom kafé-hantverk-design längs den 35 km långa sträckan Öre-Hörnsjö har öppet samtidigt. Ofta har flera av oss då också inbjudna gäster eller event i våra respektive butiker. 

Den gamla butiken i Örsbäck, Nordmaling, byggdes 1951. I mer än 35 år var den lanthandel. När den lades ned startades en loppisverksamhet i butiken som fanns kvar till 2014.

Sedan fastigheten bytte ägare har vi påbörjat renovering av fastighet och butik och uppdaterat verksamheten. Butiken rymmer idag både nytt och återbrukat. Här finns inredningsdetaljer & dekoration, glas, porslin, keramik och textilier, i snygg förening med småmöbler och mathantverk.   

Har du inte möjlighet att besöka oss i Örsbäck är du välkommen till vår e-butik på www.dengamlabutiken.se - där finns delar av det utbud som finns i Örsbäck. 

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, @dengamlabutiken. 

Obs! Information om Den gamla butiken i Örsbäck är inhämtad från 3:e part och kan därför vara inaktuell och/eller felaktig. Upptäcker ni felaktigheter eller om butiker inte uppfyller kriterierna för att vara en Unik Butik så meddela oss gärna.

Detaljer

  • Butik: Den gamla butiken i Örsbäck
  • Stad/Ort: Nordmaling
  • Adress: Örsbäck 22, 91490
  • Second-hand

Liknande butiker

Konst & verk / Hanssons Vedspisar
Eurokakel