Beskrivning

I Nordmalings kommun, mitt mellan Umeå och Örnsköldsvik, finns Den gamla butiken i Örsbäck. Det är en butik fylld av inredningsdetaljer med design från nu och form från förr –  d v s både nytt och återbrukat - mitt ute på landet, men bara 8 minuter från E4. 

Vi uppskattar den skandinaviska stilen och ser gärna svensk och nordisk design i butiken. I första hand köper vi inredningsdetaljer tillverkade i Sverige – då är det lättare att veta att sakerna tillverkats på ett juste sätt. Vi handplockar själva vårt sortiment.

Exempel på varumärken:AEO/Porslinsfabriken i Lidköping, Maze, Design Kristina Stark, Nittsjö, Skruf, Ekelund, Sloydlab, Lindform, Rotor, KattvikDesign, Superliving, Bergs Potter, c/o Gerd, Grunne, Huså bröd, Jokkmokksbär, Muddus m fl.

Du som besöker oss är välkommen att slå dig ned i ett av våra rum och bläddra i inredningstidningar och böcker. Har du lust till en rundtur, tipsar vi gärna om andra trevliga butiker och fina fika- och lunchställen i närheten. 

Vi är en del av Formstråket, som är ett evenemang då vi och fem andra vänner och aktörer som verkar inom kafé-hantverk-design längs den 35 km långa sträckan Öre-Hörnsjö har öppet samtidigt. Ofta har flera av oss då också inbjudna gäster eller event i våra respektive butiker. 

Den gamla butiken i Örsbäck, Nordmaling, byggdes 1951. I mer än 30 år var den lanthandel, men mot slutet av 80-talet startades loppisverksamhet i butiken.

Sedan fastigheten bytte ägare har vi påbörjat renovering av fastighet och butik och uppdaterat verksamheten. Butiken rymmer idag både nytt och återbrukat. Här finns inredningsdetaljer & dekoration, glas, porslin, keramik och textilier, i snygg förening med småmöbler och mathantverk.   

Har du inte möjlighet att besöka oss i Örsbäck är du välkommen till vår e-butik på dengamlabutiken.se - där finns delar av det utbud som finns i Örsbäck. 

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, @dengamlabutiken. 

Obs! Information om Den gamla butiken i Örsbäck är inhämtad från 3:e part och kan därför vara inaktuell och/eller felaktig. Upptäcker ni felaktigheter eller om butiker inte uppfyller kriterierna för att vara en Unik Butik så meddela oss gärna.

Detaljer

  • Butik: Den gamla butiken i Örsbäck
  • Stad/Ort: Nordmaling
  • Adress: Örsbäck 22, 91490

Liknande butiker

Presenta Bosättning
Eurokakel
Konst & verk / Hanssons Vedspisar
Friskhuset