Beskrivning

Bredaviks Örtagård är uppbyggd efter modell av den medeltida klosterörtagården, uppbyggd i strikta fyrkanter med gångar emellan. Enligt Heliga Birgitta skall kanterna av örtagården vara vildvuxna - en sinnenas örtagård. Det vildvuxna ska symbolisera att här ska inget arbete utföras, utan istället uppmana till stilla meditation och kontemplation. Örtagården skall också ha en liten bänk intill en damm, allt för njutningens skull.

I Bredaviks Örtagård arbetar vi kontinuerligt med att utveckla vår medeltida miljö. Vi har skapat en medeltida marknadsplats, ett torg med bod och stånd. Vår örtagård är naturligtvis en viktig del av denna miljö. Stupstocken står färdig att användas, androm till varnagel! Vi är alla klädda i samtidens klädedräkt och vill Du sy sådana har vi mönster. Vår medeltida torg kommer att vara mer eller mindre befolkat och kanske kan Du få se någon ta sitt veckobad i vårt offentliga badkar!

Som sig bör går våra djur fritt omkring bland örter och folk. Om Du ber oss kan vi kanske också demonstrera den medeltida kastmaskinen (en originaltrogen replika av en medeltida trebuchet), visa lansträning eller bågskytte.
Allt detta till ackompanjemang av vacker medeltida musik.

Vi lovar er en spännande upplevelse!

Obs! Information om Bredaviks Örtagård är inhämtad från 3:e part och kan därför vara inaktuell och/eller felaktig. Upptäcker ni felaktigheter eller om butiker inte uppfyller kriterierna för att vara en Unik Butik så meddela oss gärna.

Detaljer

 • Butik: Bredaviks Örtagård
 • Stad/Ort: Sturkö
 • Adress: Gamla vägen 1, 37361
 • När / Här / Lokalproducerat
  Godkänd produktion
  Kontrollerade leverantörer
  Återvinning, emballage etc
  Energisnål lokal
  Anställer människor i utanförskap
  Hållbar personalpolitik
  Hjälp till behövande

Liknande butiker

Sveriges Minsta Saluhall